Sedulinos al. 49, LT-31231 Visaginas/ Telefonas: +370 386 74642/ Įmonės kodas: 305629256/ El. paštas: edukacija@vivec.lt. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.
 
2021 M. ĮGYVENDINTOS VEIKLOS VISAGINO EDUKACIJŲ CENTRE

2021 M. ĮGYVENDINTOS VEIKLOS VISAGINO EDUKACIJŲ CENTRE

Baigiantis metams visada pagalvojame apie nuveiktus darbus.
Norime pristatyti mūsų bendruomenės nariams įgyvendintas veiklas 2021 metais.


Neformaliojo vaikų švietimo programos
2021 m. buvo įgyvendintos 4 Neformaliojo vaikų švietimo programos: “Pažink savo kraštą”, “Žirniukų klubas”, “Šachmatų stebuklas”, “Tautinis kulinarinis paveldas”. Programose dalyvavo 45 ugdytiniai. Programos finansuojamos tikslinėmis valstybės lėšomis.


Vasaros dienos stovyklos
VšĮ Visagino edukacijų centras šią vasarą įgyvendino 4 vaikų dienos stovyklas: “English mania”, “Selfie time”, “English mania II”, “Saulės miestas”, kuriose dalyvavo apie 80 vaikų. Programas sudarė tematinės anglų kalbos pamokėlės, kūrybinės veiklos, sportinis aktyvumas, edukacinės pamokėlės, kūrybinės dirbtuvės ir pažintinės kelionės po Zarasų kraštą.


Vaikų socializacijos programos
2021 m. rugpjūčio mėn. Buvo įgyvendintos 2 socializacijos programos: “Smagi ir turininga vasarėlė” ir “Sportuok. Tobulėk. Tvirtėk.” Jose dalyvavo 35 miesto vaikai ir jaunuoliai. Programas finansavo Visagino savivaldybės administracija.


Atvirų jaunimo erdvių programa “Atrask save jaunimo erdvėje”

Programą finansavo Visagino savivaldybės administracija. Projekto metu buvo organizuota jaunimo dienos stovykla, kūrybinės dirbtuvės, kuriose dalyviai piešė ant sienos savo skurtą eskizą erdvėje, pagamino suoliuką savo rankomis, vyko diskusijos, pokalbiai, emocinio ugdymo užsiėmimai bei Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimo renginiai. Programos veiklose dalyvavo apie 50 jaunuolių.


Kuriame vaikų ir jaunimo lietuvių kalbos ugdymui palankią aplinką
2021 m. parengtos naujos trumpalaikės neformaliojo švietimo programos, kuriose Dainavimo studija “Tutti”, studija “Pasakų kampelis pas pelytę Zabelytę”, studija “Bendraukime lietuviškai”. Šių programose vaikai ir jaunimas tobulina valstybinės kalbos vartojimo įgūdžius, taikant neformalaus ugdymo metodus.


VšĮ Visagino edukacijų centras akredituotas Savanorius priimanti organizacija
Nuo Spalio 4 mėn. Atviroje jaunimo erdvėje, pagal Jaunimo savanoriškos tarnybos (JST) programą, turime savanorę Justiną.
Savanorystės metu, savanorė kels asmenines kompetencijas ir 6 mėnesius prisidės prie jaunimo erdvės tobulinimo, skatins miesto jaunimo įsitraukimą į organizuojamas jaunimo erdvės veiklas bei dalinsis aktualia informacija socialiniuose tinkluose.


Kultūros projektas „Kalėdiniai vakarai Edukacijų centre”
Gruodžio 13-17 dieną Edukacijų centro kiemelyje vakarais šurmuliavo šventė.
Projektą finansavo Visagino savivaldybės administracija.
Pagrindinė projekto idėja buvo suburti miesto bendruomenę pabendrauti prie arbatos puodelio, pasiklausyti kalėdinės muzikos, pasišildyti prie ugniakurų, pasidalinti šventinėmis mintimis bei kurti kalėdinę nuotaiką kartu.
Projekto rėmuose vyko Senio besmegenio konkursas, buvo pristatyti 9 sukurti originalūs darbai. Juos galima buvo apžiūrėti visą savaitę, o taip pat gyvai balsuoti už labiausiai patikusį Senį besmegenį.
Nuoširdžiai dėkojame visiems išradingiems ir aktyviems grožio kūrėjams.


Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programą „Kulinarijos būrelis „Kulinarinė kelionė“
Pagrindinis programos tikslas – suteikti kulinarijos būrelio dalyviams teorinių ir praktinių žinių apie įvairių šalių virtuves ir lavinti jų įgūdžius gaminti patiekalus. Programą finansavo Visagino savivaldybės administracija.
Programos metu 12 dalyvių mokėsi suprasti žmogaus ir maisto santykį, susipažino su pagrindinėmis patiekalų maisto gamybos technologijomis, mokėsi suteikti estetinį vaizdą patiekalams.
Programos mokytojas Jevgenij Pankov, turintis ilgametę patirtį šioje srityje ir savo žiniomis dalinosi su programos dalyviais.


Jaunimo kūrybinės dirbtuvės “Young creators discover 3D”
2021 m. rugpjūčio pabaigoje Antalieptėje (Zarasų raj.) vyko tarptautiniai mokymai jaunimo darbuotojams, švietėjams, mentoriams ir savanoriams, dirbantiems jaunimo srityje! Visagino edukacijų centro savanoriai Ignas ir Robertas aktyviai dalyvavo veiklose, įgijo praktinių įgūdžių 3D modeliavimo srityje.
Gruodžio 22 dieną savanoriai Ignas ir Robertas organizavo 3D dirbtuves Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro mokiniams bei pasidalino kūrybinėmis idėjomis ir įgytomis žiniomis. Jaunuoliai susipažino su 3D spausdintuvo veikimo principu, programine įranga, pagamino figūrėlę, dalinosi idėjomis.


Norime padėkoti, kad esate su mumis kartu.
Linkime Jums 2022 metais naujų patirčių, įkvėpimo, tikrų jausmų, tikrų žmonių, kurie Jus palaikytų, suprastų.
Gražios ir linksmos Naujųjų šventės mylimų žmonių apsuptyje.


Administracija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *