Sedulinos al. 49, LT-31231 Visaginas/ Telefonas: +370 386 74642/ Įmonės kodas: 305629256/ El. paštas: edukacija@vivec.lt. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.
 
VŠĮ VISAGINO EDUKACIJŲ CENTRAS

2018-12-13 Paslaugų tematikai skirtas verslo simuliacinis žaidimas Jelgavoje

Parašyta 2019 Sausio 08, Antradienis 12:19 

Paslaugų tematikai skirtas 8-asis verslo simuliacinis žaidimas organizuotas 2018 m. gruodžio 13 d. Jelgavoje, Latvijos gyvybės mokslų ir technologijų universiteto ekonomikos ir socialinės plėtros fakultete. Žaidėjai iš šešių Latvijos ir Lietuvos regionų susitiko Kazimiro Špogo vardo auditorijoje. K.Špogas buvo ne vien mokslininkas ir fakulteto dekanas 1976-1980 m., bet taip pat aktyvus visuomenės veikėjas, kurį laiką dirbęs Žemės ūkio ministru.

Dalyviai buvo suskirstyti į šešias komandas ir gavo pirmąsias užduotis – sugalvoti komandos pavadinimą ir šūkį. Žaidėjai sėkmingai įveikė pirmąjį etapą ir vos per 25 minutes buvo pristatytos visos komandos ir jų šūkiai:

1) 7 žvaigždės/ Teikti geriausias paslaugas su geriausia komanda!

2) Latuva/ Du draugai gali atstovauti skirtingoms kultūroms, skirtis elgesiu ir mintimis, tačiau juos jungia draugystė!

3) Lėtas Turbo/ Galbūt esame lėti ir drovūs, bet su mūsų verslu viskas bus gerai!

4) „Blowminders“/ Mes „susprogdinsime“ jūsų protą!

5) 5 jausmai/ Turėsite viską, ko reikia!

6) Lygybė/ Svarbus kiekvienas žmogus!

Po to žaidėjai susipažino su grožio salono verslu, kurį neseniai sukūrė trys draugai: Ivo, Vilius ir Luna. Per šias tris sesijas komandos sprendė iššūkius, su kuriais susidūrė grožio salonas pirmaisiais veiklos metais. Kaip elgtis, kuomet populiarus interneto portalas paskelbia neigiamos informacijos apie stilistą, garsėjusį nepriekaištingu darbu? Ką daryti, jei konkurentų grožio salonas įsikurs šalia, o jo savininkas turi daug didesnius finansinius išteklius, nestokoja įtakingų ryšių? Kokių priemonių būtų galima imtis norint padidinti įmonės pajamas: ar geriau sukurti specialią studiją vyrams, orientuotą į “aštrios” stilistikos kirpimus, ar mėginti pritraukti mamas su vaikais? Taip pat komandoms teko užduotys, susijusios su iškylančiomis problemomis ir kitose paslaugų įmonėse: interjero dizaino studijoje, restorane, fitneso klube.

Renginį itin praturtino renginio svečio Valdžio Janovso komentarai. Kviestinis ekspertas – viešbučio „Janne“ ir studentų svečių namų Rygoje savininkas, nestokojantis kompetencijų finansų ir draudimo srityse, o taip pat žinių apie žiedinę ir bioekonomiką. P. Janovs pabrėžė finansinių aspekto svarbą kuriant naujas idėjas ir priimant sprendimus.

Kviestinio svečio asmenybė įspūdį paliko daugeliui: p. Janovs papasakojo turįs sodą, kuriame dūzgia aviliai, yra auginamos aromatingos žolelės ir daržovės viešbučio reikmėms.

Renginio pabaigoje buvo apdovanota geriausia komanda, geriausias komandos lyderis ir geriausias žaidėjas. Visi dalyviai gavo sertifikatus.

Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Visagino kūrybos namai. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę. Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis į Tatjana Kuraš, tatjana.kuras@vkn.lt. Daugiau informacijos apie Latvijos – Lietuvos bendradarbiavimo apibus sienos programą galima rasti www.latlit.eu ir www.europa.eu. Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Visagino kūrybos namai. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę. www.latlit.eu ir www.europa.eu. Projektą finansuoja 2014-2020 Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programa.