Sedulinos al. 49, LT-31231 Visaginas/ Telefonas: +370 386 74642/ Įmonės kodas: 305629256/ El. paštas: edukacija@vivec.lt. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.
 
VŠĮ VISAGINO EDUKACIJŲ CENTRAS

2017-09-28 Pirmas tikslinių grupių susitikimas Ventspilio mieste

Parašyta 2018 Kovas 15, Ketvirtadienis 09:03

2017 m. rugsėjo 28 d. Ventspilio jaunimo namuose (Kuldigos g. 13, Latvija) vyko pirmas „Be involved“ seminaras, sukurtas pagal interaktyvią „Pasisemk įkvėpimo – Padėk – Pasidalink – Išanalizuok“ koncepciją, kurį organizavo Latvijos partneris – asociacija „Ventspils jaunimo taryba“. Seminaras yra „Interrreg Latvia-Lithuania LLI-143“ „Pasiruošęs verslui! / ReforB“ („Ready for Business“) projekto dalis.

Projekto tikslinė grupė yra studentai ir abiturientai, jauni žmonės, turintys verslo idėją ir / arba norintys pradėti savo verslą bei naujų įmonių steigėjai.

Seminaro metu savo verslo idėjas pristatė keturi verslininkai. Jie dalinosi savo sėkmės istorija, ir kodėl nusprendė pradėti savo verslą.

Daugelį itin sužavėjo 30-mečio verslininko iš Liepajos (Latvijos) Artis Daugins istorija. Jis įkūrė kompaniją „Blue Shock Bike“ ir gamina elektra varomus dviračius, bei elektrines „go-kart“ mašinas. Nors iš pradžių Arčiu niekas netikėjo, o bankai nesuteikė paskolų, jis nenuleido rankų ir siekė užsibrėžto tikslo. Dabar Artis sėkmingai plečia savo verslą ne tik Latvijoje, bet ir užsienio rinkoje.

Endijs Apse pristatė savo dviračių nuomos ir kavinės „Oranžā Velonoma“ verslą. Įdomu tai, kad jis ne tik nuomoja dviračius, bet remontuoja ir modifikuoja juos nesezono metu. Jo verslas – tai labiau hobis (jis turi kitą pastovų darbą).

Pasak trečio verslininko Oskaro Bierants, turinčio namų pyragaičių kepyklėlę „Bitīte“. „Tai viena iš geriausių vietų Ventspilyje, kurioje galima atsigerti puodelį arbatos arba kavos su šviežiai iškepta bandele“. Tai šeimos verslas ir vienintelis jos uždarbis.

Roberts Skutelis – profesionalus vestuvių fotografas. Jis gali pagauti tinkamą kadrą ir perduoti emocijas. Jaujnvedžiai turi galimybę gauti ne tik geras nuotraukas, bet ir nuotraukų albumą.

Po verslininkų pristatymų visi seminaro dalyviai buvo paskirstyti į 4 grupes. Kiekvienos grupės tikslas buvo aptarti kiekvieną pristatytą verslą ir suformuoti kiekvienam verslininkui 1 pozityvią ir 1 negatyvią jo verslo eigą. Po prezentacijų aptarimo buvo padarytos išvados.

Be to, potencialūs nauji verslininkai dalinosi savo verslo idėjomis ir aptarė jų privalumus ir trūkumus su seminaro dalyviais.

Norime padėkoti „Ventspils jaunimo tarybai“ už puikų seminaro paruošimą.

„Kiekvienam žmogui duota užtektinai jėgų įvykdyti tai, kuo jis yra įsitikinęs“ ( J. V. Gėtė).

Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Visagino kūrybos namai. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę. Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis į Tatjana Kuraš, tatjana.kuras@vkn.lt. Daugiau informacijos apie Latvijos – Lietuvos bendradarbiavimo apibus sienos programą galima rasti www.latlit.eu ir www.europa.eu. Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Visagino kūrybos namai. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę. www.latlit.eu ir www.europa.eu. Projektą finansuoja 2014-2020 Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programa.